Llocs d'interès

Els dos elements culturals més valuosos del poble són la Lauda Sepulcral del Comanador de l’Hospitalet Fra Bernat Pavia (segle XIII), situada a l’església de Santa Maria i una de les dues portes que tenia la muralla, l’anomenat “Portal”, que té una arcada i un traçat gòtic.
La Lauda procedeix de l’antiga ermita, d’on també es conserva la imatge primera que presidia el retaule central, una talla de finals del s. XIII, de la Mare de Déu de l’Hospitalet, dita també de la Llet, que es troba actualment al Museu Diocesà de Tarragona.
En el mateix indret on hi havia l’antiga ermita, l’any 1999 es va construir d’una capella on cada any s’hi fa una peregrinació en honor a la Mare de Déu de l’Hospitalet o de la Llet.
Un altre element històric important és la Mina de l’Arquebisbe. Durant l’època romana es va construir un aqüeducte del Gaià per abastar les necessitats d’aigua de la ciutat de Tarragona. El 1798, l’Arquebisbe Armanyà de Tarragona, d’aquí el nom, encarregà restaurar-lo, i se’n va fer una nova construcció que naixia a Puigpelat, a l’antic terme de Torrelles. Cada any es realitza una caminada simbòlica que recorre la Mina de l’Arquebisbe.
L’Església de Santa Maria, construïda el 1784, és d’estil neoclàssic.

 
Subscriure a
Menu

Menú principal